Inspirationsvecka!

Mitt inlägg för veckan blev uppskjutet en dag. Jag har nämligen hängt med Nina och Charlotte till Flyinge och Breeders 2015. Än så länge har det varit mycket lärorikt. Vi åkte ner ifrån Väderstad till stall Ankarcrona med Elegant och Retina igår på morgonen. Hela vägen terroriserade jag Nina med frågor, så nu känner jag att jag har en riktigt bra koll på Breeders, unghästutbildning och svensk hästavel. 

 

Breeders hålls varje år på Flyinge vari Sveriges bästa 3, 4, 5, 6 och 7 åriga hästar tävlar, både i hoppning och dressyr. Detta betyder att en amatör som jag kan få mer inblick i vad en dressyr respektive hopphäst bör kunna i de olika åldrarna samt vilka kvalitéer man letar efter i en bra unghäst. Därmed kan man se vad de bästa hästarna gör och hur de gör det.

 

 

 

Sedan har inte allt detta varit främmande. Nina och Elegant representerade Stall Stark. De red i morse (tidigt!!) FEI’s klass för sexåringar. De bjöd på en ritt på 67% som var en riktig fröjd att se! 

 

Breedersveckan hade inte kunnat komma lägligare. Smärtan jag har i mitt ben på grund av min tumör har varit mycket påtaglig och förhindrat min ridning på sistone.  Som det ser ut nu så fungerar jag helt okej förutom att jag haltar runt lite fult och inte gärna står upp under längre perioder. Problemet uppstår när jag ska rida. Jag kan som det ser ut nu inte använda mina skänklar så mycket som man behöver för att rida väl. Alternativet att börja gå på smärtstillande finns ju där, men jag är lite skeptisk. Mest för att jag tycker att det ska sluta göra ont snart med den behandlingen jag går på (i takt med att cancern utplånas – det ska gå fort!) och dels för att jag inte mår bra mentalt av att äta de smärtstillande jag har. Att börja med dem innebär åtagande att äta mer piller regelbundet samt följdeffekter som svårigheter att koncentrera sig, avväjningsbesvär och depression. Onödigt tycker jag! Men samtidigt vill jag ju verkligen kunna rida. En svår nöt att knäcka alltså. Jag får suga på den karamellen ett tag till och berätta hur det har gått nästa vecka!  

 

 Nu gäller ännu mer fina hästar, trevliga människor och inspiration. Topp! 

 

Ellinor Carlsson

RSS 2.0