Jb tittar vidare på hingstar

Heej igen 
Torsdagen började med löshoppning av treåriga hästar. Blandad kvalité. Vi fick träffa Jan-Ove Olsson , en mkt erfaren unghäst domare, utbildare och tränare. Han berättade om vad en domare tittar på vid bedömningen och en hel del annat om bedömning i allmännhet och bruksprov i synnerhet.
 
Anka, den kända hopptränaren pratade sedan med oss om beridarprogrammet och vi fick se elever hoppträna för henne. Jättebra övningar och duktiga ryttare. Beridprogrammet kan vara intressant att gå i framtiden.
 
Sedan träffade vi Astrid Antonsson som är programansvarig för Unghästprogrammet. På detta program får man lära sig om allt som har med inridning och hantering av unghästar att göra. Kan också vara en tänkbar framtid.
 
Sedan var det dags att titta på exteriörbedömning av 3-årig hingstar. Lite långsamt ibland men väldigt nyttigt att lära sig om exterör på hästar. Och hur man visar upp hästar för hand.
 
Dagen avslutades med att vi tittade på 4-åriga dressyrhingstar. Vi hade nog allt lärt oss en del under dessa dagar för domarnas kommentarer stämde väl överens med vad vi tyckte.
 
Sedan var det dags att styra kosan mot Östergötland igen.
 
Det har varit två roliga och lärorika dagar.
Vilken inspiration man fått och ännu en gång kan man fråga sig själv
om det trots allt inte är hästar vi vill bli bra på.
Kanske ett framtidsyrke för några av oss.
 
 
 
RSS 2.0