Lär Dig tömköra -Kursdags

Jag har fått många förfrågningar om tömkörning av elevers hästar. Nu har jag tömkört många av era hästar och även undevisat flera av er om hur man gör. Ni har provat på att tömköra och flera av er vet jag använder gärna denna träningsmetod.
 
Själv går jag på utbildning hos Bo Jenå i denna ädla konst och jag har nu fått många nya övningar som jag gärna delar med mig av. Tex. stutshoppning och precisionkörning på töm.
 
Tömkörning är perfekt träning nu speciellt på vintern när vi ska jobba med form och lösgjordhet. Och ännu en fördel är att du kan starta fullt påpälsad med kläder och i och med att du rör på dig får du snart upp värmen och kan då lätt plocka av ett plagg. Garanterat inga frusna händer här inte
 
Det är så givande att som ryttare ibland se sin häst från marken i arbete. Man ser både det ena och det andra som man inte märker när man sitter på eller hästen blir riden av någon annan.
 
Jag planerar nu efter flera påstötningar att ha ett antal tömkörningskurser under våren med start i januari. Du som är intresserad - hör gärna av dig så bokar vi datum som passar.
 
Jag kommer inom kort ut med en inbjudan.
 
Det kommer bli både teori och praktiska övningar med era egna eller våra hästar. Så du behöver inte ha egen häst det går bra att lära sig tömköra på våra hästar som redan är vana vid tömörning. Alltid lättare.
 
Jag har utrustning att låna ut så du behöver inte skaffa egna saker innan du vet om detta är något att satsa på.
 
 
 
 
 
RSS 2.0