Idag lärde jag mig mycket!

Jag var mycket taggad inför dagens tävling. Ville så mycket. Målet var att rida Lasse godkänt i LA:3 och att kval Dion till MSV:B.
Snön yrde när vi tog ut till framridningen. Min underbara vän BM var med och stöttade. Hon gör precis det jag ber henne om. Lasse har sedan förra helgen tränad serpentiner i galopp och dessa gjorde han utmärkt, fina betyg. Dock red jag på säkerhet och fick inte fram längningar och schwung men vi landade på 62,7% i debuten av LA:3, hästen 2.a start- ja man vill alltid ha mer men kom ihåg att vara nöjd med dina realistiska mål, fick jag påminna mig om.
Dion gjorde en härlig uppvisning och trots en lite grövre miss , helt ryttarens fel, slutade han på 67.5%. Pampig häst skrev domaren och då får man var nöjd. Nu går vi vidare mot MSV:B, kvalen klara.
Ställde frågorna till mig själv:
Lasse
Vad var bra?
  • Serpentiner,galoppen, säkerheten, harmonisk ridning.
Vad kunde jag göra bättre?

  • Höja formen, satsa mer i längningarna, öka tempot ngt.

Hur ska jag göra det?

  • Träna dessa delar mer och rida betydligt mer program på träningarna. Osäkerheten infinner sig hos häst och ryttare vid programridning. Ha beställt ut domare till gården, här ska tränas.
Samma sak när det gäller Dion.
  • Satsa mera i ridningen, passa formen i volterna, träna program.
Jag avslutade dagen med en härlig upplevelse. Barncancerfonden körde gym över hela Sverige. VHSK hade anmält ett lag så 1 timme stenhård spinning var en härlig avkoppling för mig. Ledaren sa åt mig vad jag skulle göra, jag blev genomsvett och kunde mentalt koppla av totalt tillsammans med ett härligt gäng på 4You i Mjölby.
Kom ihåg - Ombyte förnöjer - träning ger dig kraft och inspiration

Vänta ni rid tjejer, i morgon blir det tufft värre på hoppträningen
RSS 2.0