En ledig lördag....

Idag var det shopping på schemat. Bosse och Johan hade en lång lista på vad som skulle uträttas. Alla saker som skulle inhandlas och fixas. Jag tänkte som så att vet de inte att det är lönehelg, mellandagsrea och julledighet. Och vi skulle till Linköping. Kan ni tänka er, mig på Tornby. Pirr, stön, stress. Ja, det fattade ju Johan och kom med den underbara kommentaren.
 
" Mamma det är bättre du stannar hemma"
 

Ja, av barn och idioter får man höra sanningen.
Tack, snälla Johan att du stämde av läget.
 
Jag tog mig istället en dag helt själv med hästarna. I lugn och ro ensam i stall och ridhus jobbade jag häst efter häst.
 
Avacado trimmades på töm. Han kom verkligen till ro och började jobba med väl lösgjord innersida. Skänkelvikningarna satt och inre bakben kom in under hästen. Galoppfattningarna, som han med sin stora galopp har haft svårt för kom riktigt bra efter en stund.
 
Tömkörning är fint.
Hästen jobbar i lugn och ro.
 

Lasse som vilat några veckor börjar komma i form. Jag har varit lite tuff mot honom de senaste dagarna. Satt honom i ramen, inte tillåtet några fel och krävt lite väl mycket kanske. Men iag var han i ramen. Gjorde skänkelvikningar som aldrig för och skolorna börjar sitta. De viktiga byterna satt också.
 
Nu känns det som om vi är på god gång inför 2013.
 
Dion är bara för läcker. Vi trimmar på och fixar lite med byten, serier och piruetter. Han har också haft vila men är nu igång.
 
Cia tömkördes över bommar. Jobbade fint och kom till ro.
 
Kajenn är på väg mot byten. Snart så är det fixat.
 
När mörkret föll tog jag mig en promenad med Vipsan i månskenet och väl hemma var Johan och Bo på plats med alla sina ärenden uträttade.
 
Nu bad, bastu och en härlig middag. 
Ridhuset är bättre än Tornby.
Just för mig i alla fall.
 

Kommer bilder
RSS 2.0