Terrängträning med Johanna på Stall Stark

Terrängträning i April
 
 
 

 Fredagskvällen tillbringades på Mantorps terrängbana tillsammans med Anna och Vilma, och deras respektive hästar. Båda dessa ryttare tävlar 15:e  respektive 16:e April och igår hade vi en check på formen i terrängen.

Under vinterperioden läggs fokus på konditions träning, i februari börjar arbetet med dressyr och banhoppning.

 I själva terräng momentet handlar det om att kunna reglera sin häst i galoppen, de ska orka att galoppera på men även komma tillbaka när svårigheterna dyker upp. Banorna innehåller uppför- och nedförsbackar, olika underlag därav måste hästen vara stark och uthållig.

 Anna och Vilma visade igår en fin form på sina hästar. Anna åkte därifrån med en positiv känsla på sin häst, efter en period med motgångar är det väldigt viktigt att göra det ”lätt”, ekipaget ska tycka att det är enkelt och roligt. Anna hoppade därför inga svåra hinder eller linjer utan allting skulle kännas ”plättlätt”.

 

 Vilma med sin Wynja ska debutera i fälttävlan den 16:e april. Det kunde inte ha gått bättre!! Detta ekipage var där för att rida på de hindren som kommer att vara med under terrängmomentet, här kollade vi av att de verkligen var redo. Lite avslutande jobb med att ytterligare förbättra konditionen så kommer detta ekipage bli farliga.

 

 

Efter avslutad träning samlas vi, hjälps åt med hur träningen ska se ut fram till start, planerar träningar, sätter realistiska mål och jag påminner ryttarna om att det i första hand ska vara ROLIGT att rida och tävla.

 

 

/Johanna 

 

Där ser ni, nu utökar Stall Stark sitt redan stora utbud av saker vi kan erbjuda.

Terrängträning och utbildning inom fälttävlan.

Kom och prova på tillsammans med Johanna 

Det kommer snart inbjudan till kurs i Fälttävlan för Johanna och Nina.

Dressyr

Hoppning

Terräng

Fysträning  för ryttare

Mental träning för ryttare och häst
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0