Äntligen dags...

Säsongens första Fälttävlans start!

 

Äntligen var det dags.

Dagen började med att fodra hästarna kl 04.30, knoppa och förbereda för avfärd kl 06.00.

Framme i Mantorp ca 6.45 och start för dressyr kl 08.12.

Jag hade bestämt mig för att rida dressyren steg för steg. Tänka på min sits, upp med blicken och hela tiden vara ett steg före. Jag har ibland haft en tendens till att krångla till det i dressyren.

Dressyren kändes jättebra, jag var nöjd, Rödluvan fin och jag kände redan då att jag struntar i %.

 

Efter dressyr momentet har man 45 min på sig att byta utrustning och påbörja nästa moment, banhoppning. Ner till transporten, byta sadel, på med benskydd och rida bort till hoppbanan.

Rödluvan taggade till!!

Felfri banhoppning och jag låg 4:a inför terrängen. Min terrängtid var kl 13.40, lång väntan. Jag, mamma och min ständiga hästskötare Alva gick terrängbanan, åt lunch och till min stora glädje kom Anneli Wahrén för att hälsa på mig.

 

Kl 12.00 lastade vi ur Rödis och veterinär besiktade, inga konstigheter. En liten promenad med henne och sen in en sväng i transporten igen. Kl 13 lastade vi ur och började förbereda för terräng, nya skydd på, min utrustning och rida bort till framhoppningen. Röd kändes fin och på hugget, hästarna vet vad som är på gång och de ökar tempot självmant, i alla fall Röd. Starten gick och hon var klockren, sökte hinder och satte ett bra grundtempo själv. I mål inom tiden och felfri på hinder gjorde att vi slutade 4:a och placerade.

Första omgången av fälttävlans Allsvenskan gick och vårt lag (Kinda Ryttarförening) hamnade på en 2:a plats. En glad häst och nöjd ryttare tackade för oss och åkte hemåt. Nästa start är om 2 veckor, och jag längtar redan.

Imorgon väntar en vanlig dag på jobbet, rida hästar J.

/ Johanna 

Annie
2016-04-18 @ 09:18:19
URL: http://anniehorselife.blogg.se/

Grattis till placeringen =) Låter som en bra tävlingsdag.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0