Inspirationsvecka!

Mitt inlägg för veckan blev uppskjutet en dag. Jag har nämligen hängt med Nina och Charlotte till Flyinge och Breeders 2015. Än så länge har det varit mycket lärorikt. Vi åkte ner ifrån Väderstad till stall Ankarcrona med Elegant och Retina igår på morgonen. Hela vägen terroriserade jag Nina med frågor, så nu känner jag att jag har en riktigt bra koll på Breeders, unghästutbildning och svensk hästavel. 

 

Breeders hålls varje år på Flyinge vari Sveriges bästa 3, 4, 5, 6 och 7 åriga hästar tävlar, både i hoppning och dressyr. Detta betyder att en amatör som jag kan få mer inblick i vad en dressyr respektive hopphäst bör kunna i de olika åldrarna samt vilka kvalitéer man letar efter i en bra unghäst. Därmed kan man se vad de bästa hästarna gör och hur de gör det.

 

 

 

Sedan har inte allt detta varit främmande. Nina och Elegant representerade Stall Stark. De red i morse (tidigt!!) FEI’s klass för sexåringar. De bjöd på en ritt på 67% som var en riktig fröjd att se! 

 

Breedersveckan hade inte kunnat komma lägligare. Smärtan jag har i mitt ben på grund av min tumör har varit mycket påtaglig och förhindrat min ridning på sistone.  Som det ser ut nu så fungerar jag helt okej förutom att jag haltar runt lite fult och inte gärna står upp under längre perioder. Problemet uppstår när jag ska rida. Jag kan som det ser ut nu inte använda mina skänklar så mycket som man behöver för att rida väl. Alternativet att börja gå på smärtstillande finns ju där, men jag är lite skeptisk. Mest för att jag tycker att det ska sluta göra ont snart med den behandlingen jag går på (i takt med att cancern utplånas – det ska gå fort!) och dels för att jag inte mår bra mentalt av att äta de smärtstillande jag har. Att börja med dem innebär åtagande att äta mer piller regelbundet samt följdeffekter som svårigheter att koncentrera sig, avväjningsbesvär och depression. Onödigt tycker jag! Men samtidigt vill jag ju verkligen kunna rida. En svår nöt att knäcka alltså. Jag får suga på den karamellen ett tag till och berätta hur det har gått nästa vecka!  

 

 Nu gäller ännu mer fina hästar, trevliga människor och inspiration. Topp! 

 

Ellinor Carlsson

Skåneturné med Breeders

Idag satte Ellinor, Elegant, Retina och jag av mot Skåne och Flyinge. 
Vi landade in på Stall Ankarcrona där vi bokat uppstallning.
Vilken underbar anläggning Henrik och Ingrid har byggt upp. 
Retina är med för att hoppträna. 
Charlotte anlände strax efter oss.
Direkt med flyget från Uppsala/Arlanda.
 
 
En uppiggande ridtur för dem båda på den vackra utebanan.
 
 
Sedan var det dags att prova banorna på Flyinge.
Elegant trivdes och kändes jättefin.
 
 
 
På stora arenan var det go i honom
 
 
Den känslan hag fick idag på min fina häst var super.
Den lever jag på.
Jag tar med den inför morgon dagens start.
 
Jag är här och det var mitt mål och jag är nöjd. 
 
Men det blir inte riktigt som man tänkt sig.
I fredags fick jagen smäll så att ett revben skadades så om ni tycker jag sitter konstigt så är det för att det smärtar rejält. 
Synd att inte kunna rida fullt ut men lättridning och galopp går bra. 
Vi får se hur det går?
 
 

Livet som uppfödare

Tur att mina vänner håller koll på mig. I morse fick jag ett sms av Kristina Orselius. Om du inte har registrerat och Id kontrollerat fölisen är det hög tid nu. 
Opsi !!! det hade jag ju inte gjort. 
11.00 var Kristina på plats. 
Id kontroll, chipming och tageltagning . 
Fixat på en "kaffekvart" 
Och ett härligt besök av en kär och kunnig vän. 
 
 
Chipat och klar
 
 
Tageldragning
 
 
Klart
 
Alla papper klara -skicka in
 
tack Kristina för att du håller koll på mig som något oerfaren uppfödare.
RSS 2.0