Målet med Ninas dressyrstjärna är en runda på 80 cm innan vintervilan

Efter Ninas träningar för Inger så var det dags för Nerium att få sig ett ordentligt pass.
 
 
Nerium blev till att börja med tömkörd av Nina. Alltid bra att tömköra sina unghästar då acceptans av bettet brukar bli bättre. Nerium har lite svårt att acceptera bettet och sänka nacken och då är tömkörningen toppen, då behöver inte unghästen fokusera på andra hjälper så som skänkel och ryttarens position i sadeln utan allt fokus hamnar på de muntliga hjälperna, som oftast är framåtdrivande och förhållningarna i tömmen och får dem då att successivt acceptera bettet och hitta ett stöd i tygeln. 
 
Efter tömkörningen så longerades han i galopp, det är alldeles för tidigt att ge sig in på galopp på töm när de är tre år. Longeringen är nödvändig när man ska sitta upp så de inte börjar bocka. Här så anpassar vi uppvärmningen efter varje häst då olika hästar tar olika lång tid på sig att få igång kroppen. En häst som Nerium kräver längre tid än vad min egen treåring Vivi gör (kommer en liten presentation av henne senare) då han är både större och längre. 
 
När uppvärmningen är klar så sitter jag upp när Nina fortfarande håller i longerlinan och greppar tag kring stiglädret som vi har kring halsen på unghästarna. En rem av något slag kring halsen på dem är nödvändigt om de börjar bocka och ha sig, viktigt att den är bred så det varken skaver på halsen på hästen eller i handen. Har man en som håller i linan och en rem att hålla i så minskar risken för att bli avkastad. 
 
Sedan när känslan av säkerhet finns så kan longerlinan släppas och man kan på egen hand rida runt på banan. Eftersom han redan sprungit mycket på böjt spår vid tömkörningen så var det bra att rida på rakt spår så han fick ta för sig i sina steg. Tidigare hade han inte så mycket bjudning men efter att ha fått vara med när Retina skulle hoppa så har han haft mycket mer fart i kroppen. 
 
 
Enkel ridning är viktig och gärna någon som hjälper en från marken som ibland kan påminna om simpla saker som man gärna kan glömma när man gör vad man kan för att inte orsaka en serie med bocksprång. 
 
 
Nerium har en stor härlig galopp som är väldigt balanserad.
 
Målet med Ninas dressyrhäst är en felfri runda på 80 cm inom kort.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0