Det rullar på

Detta har varit ett par lugna dagar med hästar och vänner. Dagar utan massa läkarbesök och hårdträning, något som helt klart har varit nödvändigt! Just nu håller jag på att återhämta mig ifrån behandlingar som har tagit väldigt hårt på kroppen vilket har gjort mig trött och ofokuserad. Det är lätt att känna att man direkt vill upp i sadeln igen och köra stenhårt när man kan, men jag ska låta mig ta det lungt ett tag till. Låta kroppen läka och låta tankarna hinna med. Det är ingen idé att pressa sigsjälv bara för att man kan. Fokus just nu är att må så bra som möjligt, och så länge träning får mig att må bättre så ska jag göra det, men det är inget slut i sigsjälv. 
 
Ridningen har därför inte varit speciellt intensiv. Det har varit mycket uteritter med fokus på lösgjordhet och skrittarbete på ridbanan. Mycket sidvärtsrörelser för att hålla igång huvudet och kroppen på Frukke, och för att inte slita på migsjälv. Jag har också ändrat lite på uppläggen på ridpassen. Istället för att pressa migsjälv och hästen till att prestera 100% i 30 minuter så värmer jag upp i lugn takt och ser till att istället träna effektivt i fem eller tio minuter. Helt beroende på hur mycket jag orkar. Det är mycket bättre att jobba lite men effektivt, än att jobba länge utan att rida ordentligt. Det är verkligen otroligt jobbigt mentalt, eftersom man ibland känner att man vill få igenom någonting man har påbörjat som behöver mer tid. Istället gäller det att ta ett steg tillbaka, andas och påminna migsjälv att det är okej att inte alltid vara på topp. Det är ju snarare så att om jag skulle kunna prestera som vanligt under dessa omständigheterna skulle det tala negativt för mina färdigheter som frisk ryttare. 
 
 
 
Sedan har jag lite roligare nyheter! Jag har äntligen fått tjänsten Avancerad Sjukvård i Hemmet, vilket innebär att många av de små sakerna jag innan har behövt åka in till sjukhuset för att göra kan nu göras hemma. Detta kommer ge mig mer tid till min rehabilitation och jag kommer slippa se lika många sjuka, svaga människor. Sjukhusmiljön är verkligen mentalt jobbig för mig, så jag hoppas jag kommer må lite bättre generellt nu. Dessutom råkar de privata sjukvårdsteamet vi anställde vara riktiga proffs. De har under denna veckan engagerat sig otroligt mycket i mitt välbefinnande. De stoppar inte bara i mig mediciner och hoppas på att jag slutar klaga, utan de gör det till en prioritet att jag ska vara smärtfri och må så bra som möjligt, både mentalt och fysiskt. Det känns lite fånigt, men det är nästintill rörande när de frågar "Och hur går det med Frukke då?". Dessutom så ska jag också få träffa en ny psykolog, dietist och en fysterapeut. Är otroligt taggad på att utvecka ett upplägg med dem hur jag ska träna, tänka och äta. 
 
Mycket spännande på ingång, det vill säga. Inte lika mycket spännande har hänt, och det är okej.
 
Tills nästa gång hoppas jag att ni har en trevlig höst!
 
//Ellinor Carlsson
Gilla Eke-Göransson
2015-11-17 @ 22:11:00

Tack för dina kloka tankar o mentala råd. Känner att det är något jag själv kan ta till mig. Tänker p dig o beundrar den styrkan du plockar fram. Härligt att ridningen o hästarna stärker dig även i små doser. Hoppas du kan komma till Vadstena snart o titta in i butiken! Många kramar Gilla

Svar: Så roligt att ses häromdagen. Keep it up och butiken är alltid ett mål för mig. Den snygga svart röda tröjan blir självklar på nästa träning i Holland. Elegant klär i rött.
Tränarbloggen

Gunnel
2015-11-17 @ 22:36:16

Du skriver väldigt fint om allt du tar upp som rör din sjukdom men även om mycket vardagliga saker och vad man kan glädjas åt. Betr hästar och träning så borde flera tänka som du och Valegro, lång uppvärmning kort intensiv träning och lång nedvarvning. Ha det så bra du bara kan.
Gunnel

Svar: Härligt Gunnel. vi tränar oss själva och hästarna efter denna metod.
Tränarbloggen
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0