Se och lär

Ellinor här igen! Ännu en gång hemma ifrån en vistelse i Värderstad. Denna gången var min vistelse länge och ännu mer intensiv, vilket innebär att jag kommer hem med ännu mer tankar, kunskap och inspiration.
 
Inte bara har jag fått rida både Cattla och Lasse, utan jag har också passat på att se på så många träningar som möjligt. Inte bara har det varit inspirerande att se Nina och andra skickliga ryttare rida fina hästar, utan det har också varit väldigt lärorikt att se hur tränare resonerar ikring ryttarens och hästens svagheter. Alltså ett bra alternativ för sådana som mig, som inte har de fysiska förutsättningarna som krävs för att rida och träna mer. Igenom att se och lyssna aktivt kan man ta med sig otroligt mycket.
 
För mig har det varit extra nyttigt att följa Ninas jobb med Lasse. Inte bara eftersom det är honom jag har ridit mest av hästarna som tränades, utan eftersom träningarna baserades på att få Lasse att trampa under sig bättre med bakbenen och bli bärigare i formen - något jag jobbar mycket på hemma. 

 
Sedan har det också varit nyttigt att rida både Cattla och Lasse, två välskolade och lydiga hästar som ändå kräver olika ridning. Igenom att först ha sett hästen tränas för tränare innan kan man lättare förstå vad som menas när jag själv sitter på hästryggen och får instruktioner. Detta följer modellen se - pröva - upprepa. Mycket effektivt! Nedan ser ni mig rida Cattla på kandar, vilket var väldigt spännande att prova. 
 
 
Eftersom jag kom hem igår så var det självklart att benlindorna skulle på och att övningarna jag lärt mig skulle provas hemma. Och visst gick det bra! Igenom att rida hästarna på Stall Stark har jag fått perspektiv på hur vissa rörelser ska kännas, vilket gör det lättare att hitta brister i rörelserna när de görs hemma utan tränare. Fick en sådan där riktigt härlig känsla som jag tror att alla målinriktade människor lever lite för, när man riktigt känner att man är på gång och jobbar på något som kan bli riktigt bra.
 
Den känslan ska jag leva på ett tag nu, tills vi hörs igen
 
 
Ellinor Carlsson Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0