Gärtuna Stall tog chansen….

Gärtuna Stall tog chansen att få ny inspiration i samspelet på våra hästar.

I lördags kom Nina Fox Stark till Gärtuna Stall och Fritidscenter, ett större inackorderingsstall som ligger strax utanför Södertälje. Programmet för dagen var ”Ladda Mentalt” och målsättningen var att ge oss en inblick hur mycket man påverkar en prestation genom att coacha sig själv och andra på ett medvetet sätt.

De 20 deltagarna på förläsningen var ryttare, hästägare och anhöriga med olika bakgrund och målsättningar, men med gemensamt stort hästintresse.  Även om våra utgångspunkter var olika blev alla mycket inspirerade av Nina och alla fick med sig många bra tips och tankeställare som passade just deras situation.

Vi pratade om målsättningar, att medvetengöra nuläget, planera och agera för att ta sig förbi hinder och för att nå önskat läge. Hur tankar och känslor kan påverka själva kroppen och våra prestationer, både positivt och negativt. Teamets betydelse och olika typer av mål.

De tre timmarna gick alldeles för fort och när föreläsningen var slut var det många som kände att det vore kul och nyttigt med någon form av uppföljning. Så kontakten med Nina kommer säkert att fortsätta.

Även dagen efter i stallet, var det många diskussioner som visade att deltagarna hade ”klurat” på Ninas tips och fått oss att tänka i nya banor och gjort oss inspirerade.

 
Maffig häst på banan. Pia trimmar dressyr. Mångfald i raser förgyller en tränares dag.
 
 
Treåring i fint arbete med Sofie
 
 
Mycket välriden haflinger jobbar på så fint.
 
 
Monika som älskar sin kallblodstravare och som rider mot klart uppsatta mål. Mästerskap i oktober.
 
 
Underbart Ekipage-kommande elev kanske
 
(bilder och kommentarer inlagda av Nina)

Lördagens program avslutades på eftermiddagen dressyrträningar för Nina på ridbanan. En perfekt avslutning på en annorlunda, rolig och riktigt givande dag i stallet. Tack Nina!

// Lena Sundberg

Stallägare på Gärtuna Stall och Fritidscenter

 

tack alla som gjorde vår dag så rolig.

 

- Tänk så mycket glädje våra hästar skänker oss varje dag -
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0