Jag, Rebecka, utbildar min unghäst tillsammans med .....

I måndags anlände jag och min unghäst Euphoria, ett sto f.12 e. Zuidenwind-Master, till Ninas gård för att få hjälp.
 
 
 
Vi har också varit hos Nina innan och tränat ca 1 gång i veckan, det har varit ett jättebra upplägg eftersom jag har fått mycket tips och övningar som jag kan göra hemma. För att få lite extra hjälp är jag också med i unghäst kursen på nätet, teamhastkraft.se.
 
 
Den har också varit väldigt bra att ha som ett extra komplement utöver träningarna för Nina, både mig och mina föräldrar. 
 
Måndagen var en händelserik dag, b.la visade jag upp henne för Jan-Ove. Av honom fick jag många bra tips och råd. Ett av tipsen var att markera en 2 dialmeters volt åt mig när jag longerar, vi testade detta när vi longerade igår och det var verkligen effektivt. Istället för att "jaga" på henne för mycket, så höll jag mig på min volt. När gjorde detta fick vi mycket lättare att kommunicera och vi fick inte samma missförstånd som innan. Jan-Ove tittade också på hennes gångarter och hennes exteriör och fick det fina utlåtandet: "spänande häst". Superkul!
 
 
Nu börjar vi den spännande och roliga delen. 
Upp på Fiffi!!!
 
 
 
Vi har börjat vänja  Fiffi vid sadeln och att vi hänger på henne. Vi arbetar med att hon ska stå stilla vid pallen och vara van att ha ryttaren på lite högre höjd bredvid sig.
 
Nu fortsätter vi idag med mera övningar och vi ska även hinna med att löshoppa.
 
Jag ska börja dagen med att jobba Fiffi för hand ledandes på höger sida. Ofta är unghästarna stelare i högersidan då vi ju hela tiden håller på med dem på vänster sida. 
 
Ha en bra dag det kommer mera
Rebecka
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0