gräsbanor har sin charm - 5 åringar i 120

Söndagens tävlingar på Norrköpings fältrittklubb. Var lite spännande då de har en stor fin gräsbana, den enda av de fyra som var med och har hoppat gräs innan var Retina. Men unghästarna var oerfarna på den uppgiften med broddar och såvidare. 
 
Men alla skötte det fint! Framhoppningen var på grus, det fanns en tom platt hage som de lät oss prova gräs på vilket jag uppskattar. Att gå från grus till gräs kan skapa spänningar. Så att ta en galopp och låta hästarna känna av att de har högklackat(broddar). 
 
Cantador gjorde en fin 110 runda och startade en 115 runda. Två fina rundor, lååånga vägar, det blir det ju på en stor gräsbanan och Cantador verkade fatta tycke för detta. Det är en häst jag ser framför mig på en stor gräsbana med stora hinder. Han tar lite längre tid på sig i sin utveckling, han har en stor kropp, men smidig och lätt i sina stora språng. En person med öga kan se den potential som hästen har. Nu har han börjat hoppa så fint, så¨lätt han hoppar! Det är så roligt det hela. 
 
Justicia af Hagalund startade direkt 115 och klockren nolla. Hon är het men absolut inte stark, lite het i huvudet, fullt in på hindret men väntar in det. smart häst. 120 klara vi med ett ynka pet, bra jobbat av henne, första tävlingsrundorna på stor gräsbana och i 120 vart hon även placerad då det inte fanns någons om gick nolla. Utan det bästa resultatet som kom fram var fyra fel. 
 
Avocado statade även han på 115, han är stark och fullt kapabel. Tog sig runt med 8 fel, två nedslag för sin debut, bra jobbat Avocado! Efter en så bra runda, resultatet var sämre än rundan om ni förstår vad jag menar. Så valde jag att starta 120 och den klara han med fyra fel. Hans allra första 120! pojken börjar bli en man! Så även han fick en rosett, det var bara tre fyra felare så kände mig lite stolt som ryttare när jag täckte 2/3 av de bästa ekipagen.
 
Retina skötte sig fint! 120 slutade i fyra fel, ett pet, mitt fel skulle jag vilja säga. Inga stora grejer utan in i 130 och där fick vi 4 fel igen, kombernationen var  ett problem för många, oxer in, räcke ut, och kort därimellan. 
Men bra jobbat då regnet legat på, gräset blir halare, första grästävlingen som sagt och andra 130n. 
 
Rolig dag, bra hästar, bra ryttare! 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0