Bilder säger mer än 1000 ord....

Som tränare är man ju bra på att med ord beskriva för eleven hur det ska vara, hur hästarna ska gå, ställas, böjas och ridas. Men egentligen är det ju bättre att även försöka visa eleven med bilder och att eleven får tillfälle att sitta på hästar som går rätt. Då känner eleven hur det ska vara och den ser hästen framför sig. 
 
En sak som jag lagt märke till att flera ryttare är osäkra på är hur en häst ska vara eftergiven och ställd i nacken.
 
Så här kommer nu två bilder jag tog under ett pass på en av våra hästar. Titta på dem och minns bilden. Tänk sedan på detta när du rider din häst och fundera på hur den ser ut. 
 
Här ser ni hästen som inte ställer igenom i nacken, stretar i tygel. 
 
 
Här ser ni hästen eftergiven med bra ställning. Här kan man arbeta hästen väl och den följer smidigt dina hjälper.
 
Hoppas dessa bilder kan hjälpa dig som ryttare att förstå hur en häst som är korrekt ställd i nacken och eftergiven ska se ut. 
 
Om det är så att du har svårt med eftergiften hos din häst så ta med dig bilden som en minnesbild när du rider.
Prova gärna rida på våra hästar så får du uppleva känslan också
 
 

Ullis trimmar mot start

Ullis har legat i träning och kommer inom kort starta sin fina häst i LA. Målet för säsongen är Msv B och det fixar detta trevliga ekipage under hösten. 
Sessan är så arbetsvillig och jobbar på i god form nuförtiden. De startar även hoppning och en fälttävlans debut ligger inte långt bort. 
 

gräsbanor har sin charm - 5 åringar i 120

Söndagens tävlingar på Norrköpings fältrittklubb. Var lite spännande då de har en stor fin gräsbana, den enda av de fyra som var med och har hoppat gräs innan var Retina. Men unghästarna var oerfarna på den uppgiften med broddar och såvidare. 
 
Men alla skötte det fint! Framhoppningen var på grus, det fanns en tom platt hage som de lät oss prova gräs på vilket jag uppskattar. Att gå från grus till gräs kan skapa spänningar. Så att ta en galopp och låta hästarna känna av att de har högklackat(broddar). 
 
Cantador gjorde en fin 110 runda och startade en 115 runda. Två fina rundor, lååånga vägar, det blir det ju på en stor gräsbanan och Cantador verkade fatta tycke för detta. Det är en häst jag ser framför mig på en stor gräsbana med stora hinder. Han tar lite längre tid på sig i sin utveckling, han har en stor kropp, men smidig och lätt i sina stora språng. En person med öga kan se den potential som hästen har. Nu har han börjat hoppa så fint, så¨lätt han hoppar! Det är så roligt det hela. 
 
Justicia af Hagalund startade direkt 115 och klockren nolla. Hon är het men absolut inte stark, lite het i huvudet, fullt in på hindret men väntar in det. smart häst. 120 klara vi med ett ynka pet, bra jobbat av henne, första tävlingsrundorna på stor gräsbana och i 120 vart hon även placerad då det inte fanns någons om gick nolla. Utan det bästa resultatet som kom fram var fyra fel. 
 
Avocado statade även han på 115, han är stark och fullt kapabel. Tog sig runt med 8 fel, två nedslag för sin debut, bra jobbat Avocado! Efter en så bra runda, resultatet var sämre än rundan om ni förstår vad jag menar. Så valde jag att starta 120 och den klara han med fyra fel. Hans allra första 120! pojken börjar bli en man! Så även han fick en rosett, det var bara tre fyra felare så kände mig lite stolt som ryttare när jag täckte 2/3 av de bästa ekipagen.
 
Retina skötte sig fint! 120 slutade i fyra fel, ett pet, mitt fel skulle jag vilja säga. Inga stora grejer utan in i 130 och där fick vi 4 fel igen, kombernationen var  ett problem för många, oxer in, räcke ut, och kort därimellan. 
Men bra jobbat då regnet legat på, gräset blir halare, första grästävlingen som sagt och andra 130n. 
 
Rolig dag, bra hästar, bra ryttare! 
 
 
RSS 2.0