Jag blir så glad..

...när elever kommer tillbaka efter lite tränings uppehåll och ekipagen ser fräscha och glada ut.
 
Idag kom Pernilla med sitt sto som ska gå kvalitetstävlan. Båda var i toppen form. Pernilla har haft lite semester och trimmat både uppe på hästryggen och i joggingspåret kan jag tro. Stoet har haft lite sommarvila och även varit hos Julia  Johnsson för igångsättning. 
 
Vi laddar nu inför kvalitetstävlan så vi red och övade med tanke på uppvisningen av ridprovet. Det finns många poäng att tjäna genom att visa upp hästen rätt. Det gäller att öva på detta och att planera sin ritt. Man har  ju bara 15 min på sig att visa sin häst från den allra bästa sidan. 
 
Jag själv har lärt mig detta av Jan-Ove Olsson och förmedlar gärna detta vidare till mina elever. 
 
Vi övade längningar - var det är smartast att länga. Vi övade skritt på serpentiner. Övergångar, fattningar och tempoväxlingar. Ja det är ju detta domarna vill se. 
 
Nu lägger vi upp en plan för kommande träningar så att vi hinner med allt innan Kvalitetstävlan. 
Vi kommer veckan innan tävlingen köra ett genrep . Dvs vi kör en kvalitetstävlan med alla ingående moment. Visning för hand , ridning, löshoppning Alternativt hoppning. Nyttigt och lärorikt. Jan Ove kommer att finnas på plats. 
 
Har du en häst som ska gå kvalitén får du gärna vara med. Hör bara av dig till Nina 
 
Jag glömde ta bild av hur fina de var men det kommer. Pernilla har bokat in kl 7.00 måndag morgon. Och då har hon redan hunnit springa med hunden och fixat stallet - just det hon har semester detta energiknippe. 
Anonym
2013-08-02 @ 20:48:27

...och du har troligen hunnit rida ett par hästar innan träningen 7.00 måndag ;-)

Svar: En liten löpar runda blev det allt
Tränarbloggen
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0