Senior och junior!

Vilken härlig känsla det är att, en fin sommardag,  sitta och trimma på min fina 6-åring Lasse samtidigt som min duktiga elev, Hedda, trimmar på min trotjänare  - Chaplin. 
 
Vilket Team
Chaplin klart snyggast
 
 
Håll utkik - snart tävlar vi ihop också!

Underbart underlag!

Vi är så glada åt vår fina utebanan. Idag fixade vi till den extra mycket inför Jan-Oves träningar i morgon. 
Harva ofta och väl och ha mycket material att jobba med är lösningen till ett bra underlag. Vi lade vår bana för 5 år sedan. Enkelt 0-4 grus liite stenmjöl och spär på med klenflis.
 
Svikit,  dränering och stabilitet - Hästarna stortrivs. 
 
 
Ser ni svikten - känn känslan
 
 
Det krävs harvning - med en Väderstad Harv - självklart
Wille alltid redo att justera djuphållningen - för bästa resultat
 
Kom och prova - torsdag fm Jan-Ove träning av unghästar. Ska visa 4-5-6 åringar. 

Jag blir så glad..

...när elever kommer tillbaka efter lite tränings uppehåll och ekipagen ser fräscha och glada ut.
 
Idag kom Pernilla med sitt sto som ska gå kvalitetstävlan. Båda var i toppen form. Pernilla har haft lite semester och trimmat både uppe på hästryggen och i joggingspåret kan jag tro. Stoet har haft lite sommarvila och även varit hos Julia  Johnsson för igångsättning. 
 
Vi laddar nu inför kvalitetstävlan så vi red och övade med tanke på uppvisningen av ridprovet. Det finns många poäng att tjäna genom att visa upp hästen rätt. Det gäller att öva på detta och att planera sin ritt. Man har  ju bara 15 min på sig att visa sin häst från den allra bästa sidan. 
 
Jag själv har lärt mig detta av Jan-Ove Olsson och förmedlar gärna detta vidare till mina elever. 
 
Vi övade längningar - var det är smartast att länga. Vi övade skritt på serpentiner. Övergångar, fattningar och tempoväxlingar. Ja det är ju detta domarna vill se. 
 
Nu lägger vi upp en plan för kommande träningar så att vi hinner med allt innan Kvalitetstävlan. 
Vi kommer veckan innan tävlingen köra ett genrep . Dvs vi kör en kvalitetstävlan med alla ingående moment. Visning för hand , ridning, löshoppning Alternativt hoppning. Nyttigt och lärorikt. Jan Ove kommer att finnas på plats. 
 
Har du en häst som ska gå kvalitén får du gärna vara med. Hör bara av dig till Nina 
 
Jag glömde ta bild av hur fina de var men det kommer. Pernilla har bokat in kl 7.00 måndag morgon. Och då har hon redan hunnit springa med hunden och fixat stallet - just det hon har semester detta energiknippe. 
RSS 2.0