Avstämning med Jan-Ove

Man rider, tränar, satsar och så upptäcker man alltid med jämna mellanrum att nu behöver jag en avstämning. Mästaren på avstämning är Jan-ove. Vi tränade och stämde idag av utbildningsläget på Lasse och Dion.  jan-Ove har en enorm förmåga att se hästen som en individ.
 
 
Han kommenterar alltid allmäntillstånet på hästen
 
 
hullet - konditionen - stämningen - förhållningssättet - temperamentet - utbildningsläget 
 
Så viktigt för oss ryttare att få en uppdatering på detta.
 

Lasse var i fin form. JO kommenterade att överlinjen blivit mycket bättre, god självbärighet och arbetsvillig. Vi red mycket skolor i alla olika varianter. Letade oss fram till kombinationer av öppna och sluta som passade Lasse och märk väl det var inte samma kombinationer som gällde i de olika varven. Ja, en analytiker till tränare är JO.
Galopp ombyterna som betyder mycket för en 6-årings framgångar satt i båda varven och misstaget jag gjorde var att fortsätta byta efter det att han gjord fina byten åt båda hållen. En ung häst orkar inte många byten efter det av man jobbat mkt i skolor. Kom ihåg detta nu Nina.
 
Dion fick ett riktigt pass med skolor och byten. Vi trimmade hårt och kunde konstatera att han, är nu bra från början och att han jobbar på så bra och då orkar han inte hålla på så länge. Jag red ett långt pass och skulle sedan rida program. Misstaget var tydligt. 20 min framridning gäller för Dion,  då är han som bäst just nu.
 
Hästar är känsliga det gäller att hitta bästa läge och här är Jan-Ove otroligt skicklig.
 
 
 
Ida
2013-01-30 @ 20:53:12

Hej Nina!
Vad kul att det går så bra med dina hästar nu! En undran rent generellt; många säger att man ska hålla sig till EN tränare och kanske "spetsa till det" någon gång ibland med någon annan. När jag läser din blogg har jag kunnat räkna till fyra regelbundna tränare: Jan Ove, Inger, Bo Jenå och Marc Heinen. Hur resonerar du?

Svar: Roligt att du reflekterar över detta. Jag har valt att ha några olika tränare. Dels för att jag har en enorm vilja att utveckla mig på olika plan. Jag rider unga och äldre hästar, Jag har många hästar och jag har olika typer av elever. dvs jag behöver utveckla mig på olika sätt. Mina tränare bor ju inte i närheten så man kan säga att Marco Heinen är verkligen den som jag spetsar till det med. Jan-ove är min fasta grundtränare och Bosse lär jag mig tömkörning. Inger och jag hjälper varandra med tips och motiverar varandra till träning och tävling. Jag har frågat mina tränare om vad de tycker om mitt upplägg och Bosse sa bestämt. Du är så pass kompetet att du kan plocka lämpliga saker från dina tränare och att olika tränare kan utveckla dig som ryttare och tränare. Så sammanfattningsvis kan jag säga att jag tränar ovanligt mycket och ofta. Och att jag tycker att jag kan tillgodogöra mig kunskap från mina tränare.

dock tycker jag intre att alla ska haså många tränare. har du en häst och rider den så kan en hemma tränare och en tränare som du spetsar till det med ibland vara lämpligt. Kom gärna förbi och hälsa på
Tränarbloggen
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0