John Bauer på bruksprovet

 Heej Heej 
Vi är Ninas elever från Jb Gymnaset. Nu är vi i Skåne och kollar på bruksprovet i Flyinge. Vi tittar på hingstar i både på hoppning, dressyr, utställning och lös hoppning. 
Idag åkte vi tidigt från Linköping för att komma ner till Flyinge för att se testryttarna i både hoppning och dressyr. Testryttarna för hoppningen var Peter Eriksson och Henrik Ankarcrona. Vi såg många fina hopphingstar men även mindre fina hästar. Vi var väldigt överens om vilken häst som hoppade bra och inte hoppade lika bra och det var väldigt kul att se ryttarna rida.
I dressyren var det Hella Kuntz och Theo Hanzon som var testryttare. Där blev vi lite besvikna då vi tyckte att dressyrhästarna inte var lika fina som vi hade hoppats på.
Efter varje häst testryttarna red gav de kommentarer om vilken uppfattning de fick om hästen. Mycket om det vi sa på läktaren om hästen stämde överens med vad testryttarna sa.
Efter detta tog vi en snabb lunch för att sedan åka på ett studiebesök hos Henrik Ankarcrona. Väl där fick vi veta lite om honom och den verksamheten han driver och sedan fick vi en liten rundtur på hans gård. Det var väldigt kul att få träffa och prata med honom och vi ställde mycket frågor om hur det var att vara testryttare. 
När vi väl var färdiga där var det raka vägen tillbaka till Flyinge för att titta på exteriör bedömning av 3 åriga hingstar i både hopp och dressyr. 
Sedan hann vi även träffa Sofia som var ledare för hipologpogramet på Flyinge. Där fick vi information om programet.
Efter detta åkte vi till huset vi ska bo i under vistelsen här i Skåne för att ha en lung kväll för att orka en lika fullspäckad dag imorgon då det står bland annat löshoppning på schemat.
 
 
 
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0