Jb tittar vidare på hingstar

Heej igen 
Torsdagen började med löshoppning av treåriga hästar. Blandad kvalité. Vi fick träffa Jan-Ove Olsson , en mkt erfaren unghäst domare, utbildare och tränare. Han berättade om vad en domare tittar på vid bedömningen och en hel del annat om bedömning i allmännhet och bruksprov i synnerhet.
 
Anka, den kända hopptränaren pratade sedan med oss om beridarprogrammet och vi fick se elever hoppträna för henne. Jättebra övningar och duktiga ryttare. Beridprogrammet kan vara intressant att gå i framtiden.
 
Sedan träffade vi Astrid Antonsson som är programansvarig för Unghästprogrammet. På detta program får man lära sig om allt som har med inridning och hantering av unghästar att göra. Kan också vara en tänkbar framtid.
 
Sedan var det dags att titta på exteriörbedömning av 3-årig hingstar. Lite långsamt ibland men väldigt nyttigt att lära sig om exterör på hästar. Och hur man visar upp hästar för hand.
 
Dagen avslutades med att vi tittade på 4-åriga dressyrhingstar. Vi hade nog allt lärt oss en del under dessa dagar för domarnas kommentarer stämde väl överens med vad vi tyckte.
 
Sedan var det dags att styra kosan mot Östergötland igen.
 
Det har varit två roliga och lärorika dagar.
Vilken inspiration man fått och ännu en gång kan man fråga sig själv
om det trots allt inte är hästar vi vill bli bra på.
Kanske ett framtidsyrke för några av oss.
 
 
 

John Bauer på bruksprovet

 Heej Heej 
Vi är Ninas elever från Jb Gymnaset. Nu är vi i Skåne och kollar på bruksprovet i Flyinge. Vi tittar på hingstar i både på hoppning, dressyr, utställning och lös hoppning. 
Idag åkte vi tidigt från Linköping för att komma ner till Flyinge för att se testryttarna i både hoppning och dressyr. Testryttarna för hoppningen var Peter Eriksson och Henrik Ankarcrona. Vi såg många fina hopphingstar men även mindre fina hästar. Vi var väldigt överens om vilken häst som hoppade bra och inte hoppade lika bra och det var väldigt kul att se ryttarna rida.
I dressyren var det Hella Kuntz och Theo Hanzon som var testryttare. Där blev vi lite besvikna då vi tyckte att dressyrhästarna inte var lika fina som vi hade hoppats på.
Efter varje häst testryttarna red gav de kommentarer om vilken uppfattning de fick om hästen. Mycket om det vi sa på läktaren om hästen stämde överens med vad testryttarna sa.
Efter detta tog vi en snabb lunch för att sedan åka på ett studiebesök hos Henrik Ankarcrona. Väl där fick vi veta lite om honom och den verksamheten han driver och sedan fick vi en liten rundtur på hans gård. Det var väldigt kul att få träffa och prata med honom och vi ställde mycket frågor om hur det var att vara testryttare. 
När vi väl var färdiga där var det raka vägen tillbaka till Flyinge för att titta på exteriör bedömning av 3 åriga hingstar i både hopp och dressyr. 
Sedan hann vi även träffa Sofia som var ledare för hipologpogramet på Flyinge. Där fick vi information om programet.
Efter detta åkte vi till huset vi ska bo i under vistelsen här i Skåne för att ha en lung kväll för att orka en lika fullspäckad dag imorgon då det står bland annat löshoppning på schemat.
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0