Jämnheten har infunnit sig

Som vi alla vet är det mycket "ups and downs" när man tränar sig själv och hästar. Det viktiga med träningen är att försöka hitta en jämnhet i hästens utveckling, dvs att hästen presterar jämna resultat under en längre period. Detta är en nödvändighe för att kunna gå upp i klasserna.
 
Varför tar jag nu upp denna fråga i tränarbloggen?
 
Jo, för idag såg jag Retina och Charlotte göra en mycket jämn och fin runda i 1,25. Hästen sög mot varje hinder, ekipaget höll ett jämnt tempo genom hela ritten och det resulterade i en placering. Den tredje placering på lika många starter.
 
Ja, som tränare och ständig följeslagare kan jag bara konstatera att ekipaget är väl utbildat och att de är mogna att gå vidare i klasserna.
 
Bara en reflektion om hur viktigt det är med grunderna!!!!
 
Nina
 
 
 
 

Succé på Hästmässan

Tidig lördag morgon och mässhallen var redan fyllda av förväntasfulla besökare och utställare. Montern vi hade inrymde både Hästföretagarna, min kollega Olle Forsells verksamhet i Österbymo och Stall Stark.
 
 
 
Många intresserade kunder som ville bli medlemmar i Hästföretagarna, rida nordsvenskar i Österbymos djupa skogar och träna sig själva och sina hästar hos oss i Väderstad.
 
Jätteroligt att jag och Charlotte numera driver Stall Stark tillsammans som två enskilda företagare. Vi kompletterar varandra, rider hopp och dressyr och det är en härlig känsla att få samarbeta.
 
Vi kan varmt rekommendrera andra beridare, unghästutbildare och tränare att delta på mässan kommande år. Ni visar upp er, får kunder och breddar era kundkretsar.
 
För Hästföretagarna, som är en branschorganisation för hästföretagare var detta ett start skott i Östergötland. Flera nya medlemmar och vi kommer inom kort ha lunchträffar och andra aktiviteter som gör att vi hästföretagare i länet kan dra nytta av varandras erfarenheter och skapa samarbete. Vi återkommer med mer information.
 
Läs gärna mer om Hästföretagaren på  www.hastforetagarna.se
 
Vill du veta mer om detta . Ring Nina
 

Vi bloggar från Breeders på Flyinge

Charlotte och Nina kommer att vara nere hela Breedersveckan. Vi kommer att blogga från hästryggen, framridningen och läktaren.
 
Vill du att vi ska rapportera om någon speciell klass, ta bilder på någon häst elle kanske tom. filma så gör vi gärna det. Vi är där för att rida men också för att se och lära inför kommande år.
 
Vi har satt som mål att ha minst 3 hästar var med oss ner 2013. Japp, man måste våga höja ribban. Några av hästarna står redan i stallet men det finns plats för fler så vill du ha din häst utbildad och visad hör av dig till oss, som satsar mot 2013.
 
Hörs och ses på bloggen 
RSS 2.0