Idag lärde jag mig mycket!

Jag var mycket taggad inför dagens tävling. Ville så mycket. Målet var att rida Lasse godkänt i LA:3 och att kval Dion till MSV:B.
Snön yrde när vi tog ut till framridningen. Min underbara vän BM var med och stöttade. Hon gör precis det jag ber henne om. Lasse har sedan förra helgen tränad serpentiner i galopp och dessa gjorde han utmärkt, fina betyg. Dock red jag på säkerhet och fick inte fram längningar och schwung men vi landade på 62,7% i debuten av LA:3, hästen 2.a start- ja man vill alltid ha mer men kom ihåg att vara nöjd med dina realistiska mål, fick jag påminna mig om.
Dion gjorde en härlig uppvisning och trots en lite grövre miss , helt ryttarens fel, slutade han på 67.5%. Pampig häst skrev domaren och då får man var nöjd. Nu går vi vidare mot MSV:B, kvalen klara.
Ställde frågorna till mig själv:
Lasse
Vad var bra?
  • Serpentiner,galoppen, säkerheten, harmonisk ridning.
Vad kunde jag göra bättre?

  • Höja formen, satsa mer i längningarna, öka tempot ngt.

Hur ska jag göra det?

  • Träna dessa delar mer och rida betydligt mer program på träningarna. Osäkerheten infinner sig hos häst och ryttare vid programridning. Ha beställt ut domare till gården, här ska tränas.
Samma sak när det gäller Dion.
  • Satsa mera i ridningen, passa formen i volterna, träna program.
Jag avslutade dagen med en härlig upplevelse. Barncancerfonden körde gym över hela Sverige. VHSK hade anmält ett lag så 1 timme stenhård spinning var en härlig avkoppling för mig. Ledaren sa åt mig vad jag skulle göra, jag blev genomsvett och kunde mentalt koppla av totalt tillsammans med ett härligt gäng på 4You i Mjölby.
Kom ihåg - Ombyte förnöjer - träning ger dig kraft och inspiration

Vänta ni rid tjejer, i morgon blir det tufft värre på hoppträningen

LQG - Intresserad?

Fredag kväll 30 mars, ett gäng tjej går raskt iväg på en härlig promenad i vårsolen. Samtalet flödar fritt.
Väl tillbaka i Herrgårdens kök testar vi "Filt Line" ett kost tillskott som några av oss provat i några månader och mår mycket bra av. Alla fick "flashar " och många roliga kommentarer uppstod.
Vinet kom fram, vi satt alla i bastun och bubbelpoolen och njöt. Relax och spikmatta sedan vidare till en fantastisk middag med magert kött, sallad och härliga ostar med super god och nyttig sylt.
Vad mer behövs att sägas. Vi är en grupp kvinnor, alla ryttare,  som träffas och får livskvalité tillsammans. Alla ordnar träffar och vi njuter av varandras kunskaper.
Lev Helheten  - Nå framgång

Life Quality Group - LQG
Består i dagsläget av.
Britt-Marie Axelsson, Gilla Eke-Göransson, Tina Enudd, Helene Precenth, Lotta Elften, Sandra Axén, Annelie Wahren, Nina Fox Stark.
Vill Du vara med? Hör av dig!

Tävlingsdebut 24 mars

VHSK hade trevliga tävlingar under helgen.

Lasse som aldrig varit på en dressyrbana startade LA:1. Gick mycket bra, helt avspänd och i god harmoni. Vi red ihop till 63,7%. Nu ska vi bara spetsa till uppvisningen lite så ska väl de höga procenten inte vara så långt bort.

Efter uppvisningen spände vi av i en härlig galopp.

 

Dion gick riktigt bra. Fick tyvärr någon miss och slutade på 67,9%. Det gav en placering i klassen.

Jag startade även Dolly, Kattis Ömans häst. Hon var riktigt fin på framridningen men blev tyvärr väl het på banan, hoppstammad som hon är. Men vi tar nya tag och tränar vidare och ser fram emot tävlingar i april. Det är en riktigt fin häst som går att utveckla bra på banan. det viktigaste är dock att jag tränar henne så att Kattis får en riktigt fin häst att själv rida och lära sig på, sedan att våra gemensamma tävlingar blir ett roligt och trevligt inslag är bara pricken över i:et.

Efter en intensiv träningsvecka och fin tävlingsdag vände jag hemåt med mina två fina hästar. Nu satsar vi mot tävlingarna i Tranås nästa helg. Hem och finslipa, jag känner mig laddad!

RSS 2.0