Det är alltid för tidigt att ge upp!

Som jag skrivit om tidigare så var mitt mål att rida Falsterbo på Lasse. Ja och drömmen hade ju en deadline. Men ack, det fanns ju en chans till och varför inte ta den. Så tidigt söndag morgon den 17 juni, sista kvaldagen, lastade Micki och jag vår fina häst och styrde kosen söderut.
En LA:3 med minst 68% var målet för dagen. Asså hur svårt kan det vara?

Ja det är relativt höga siffror som krävs. Det vet alla ni som tävlar dressyr. Man får inte göra många missar.
Vi red fram Lasse helt efter sista träningens tips.
  • Flyttade för inner hjälperna - lösgör
  • Många övergångar - kvickheten
  • Skänkelvikning - lösgör
  • Förvändgalopp på volt - lösgör
Sedan laddade jag mentalt - totalt fokus på uppvisningen, flott tempo men med kontroll.
Rider in i superfin galopp men tappat honom i halten. Vad tänkte jag på - satt och var nöjd med galoppen.
Här kommer förmågan till fokus in. Kasta den halten bakom dig och rid!

Jag satsade, Lasse var med på noterna och det mesta klaffade.
Men som vi alla dressyrryttare vet. Det gäller att domaren tyckte om det hon såg. Britt Hammar, en gedigen och erfaren domare, gav mig 71,6%, 2 plac och kvalet var klart.
Tänk! Jag rider min dröm. Lasse Larsson ska starta Falsterbo. Den hästen är super, ställer upp och arbetar för sin ryttare.

Justicia af Hagalund

Har haft en härlig dag i Svarttorp med Cia där hon väldigt fint hoppade runt 1m felfritt. Nu har hon fått tre felfria rundor och får vara med i Breeders och de moment som tillkommer.
Hon förbättrar sig för varje gång vi hoppar, hon börjar förstå att den fina galopp hon har uppåt också kan användas framåt. Likaså över hindret, att man kan hoppa långt lika mycket som hon vill hoppa uppåt.

Aneby 10/6 när regnet precis lagt sig. Här leker Cia inte nudda marken. Men med stil, fina flickan.

Den här är Svarttorp från idag 15/6 här kan man se hur hon är mer bekväm med underlaget och börjar förstå att galoppera mer framåt."ett mål är en dröm med en deadline" Falsterbo = Dröm

Jag brukar ju tala om drömmar, mål och planer. Den som lyckas har en plan har ni säker hört mig säja eller läst i mina artiklar och inbjudningar.

Och vad händer. Min plan med Breederskvalet nåddes ju förra helgen. Ja och då ville jag ju även förverkliga min dröm. Att få rida i Falsterbo. Det borde väl trots allt kunna gå att få några procent till tänker man som ryttare.
Så jag red en rikigt bra uppvisning med Lasse efter Hella träningen och där satt den. 74,2% med betydligt bättre betyg för traven och utvecklingsbarheten än tidigare.
En härlig känsla att klara kvalgränsen en gång.
Just det - det är bara det lilla dilemmat att detta mål -  är just en dröm med en deadline. Kvaltiden går ut på söndagen den 17 juni och inga mer kvalklasser finns att rida.
Så vad var det som sprack, planen, ridningen, tiden eller som sagt välkommen till verkligheten ibland missar man deadlinen.
RSS 2.0