Duktiga praktikanter från Vreta skolan

Under några veckor har två duktiga praktikanter, Frida och Lovisa varit hos oss på Herrgården. Att ha praktikanter är ju ett stort ansvar och jag försöker att de ska få prova på så mycket olika saker som möjligt.
Tjejerna har skött stallet, banorna, fixat med staket och ridet både äldre och yngre hästar. De har fått prova på alla moment i inridning av unghästar, på redan inridna hästar, och detta tror jag de kommer ha god nytta av i framtiden. Att få känna på hur man hanterar unga hästar ges inte tillfälle till på så många ställen.
Första veckan fick de arbetsscheman och vecka 2 får de själva försöka planera sina sysslor i lite större utsträckning.
De har haft dressyrträning på sina egna hästar som de har med sig och stallar upp här för Nina och nu när Lotten är hemma så höll hon en mycket uppskattad hoppträning för tjejerna.
Boende har praktikanterna i vår flygelbyggnad och vi hoppas verkligen att de trivs och fått lära sig mycket.
Är du intresserad av att vara praktikant hos oss kortare eller längre tid så hör av dig till Nina eller Lotten.
Frida och Lovisa på sina egna fina hästar

3-åringarna i vårsolen

Vilket härligt träningspass Lotten hade med våra fina inridningshästar Sessan och Sabina. Det är två härliga ston från Stall Magi i Tommelilla. Månadens uppfödare i ridsport April 2012.
Lotten har en fin känsla för detta med unghästar. Systematisk träning step by step i två veckor, lite varje dag har gjort att vi idag kunde rida dem helt okomplicerat på den stora härliga utebanan och Sabina som är hopphästen av dem tog sig även ett lite skutt.
Allt mkt lättsamt och lekfullt. Sabina har känningar av tänderna, som ju är vanligt med 3-åringar, så Lotten har valt att rida på en ponnyhackamoor vilket fungerar mycket bra.
Vi har endast haft dessa hästar i några få veckor så i samråd med uppfödaren har vi valt att inte visa dem i Vreta i början av maj utan väntar till Örebro i slutet av maj.
Viktigt att man inte förhastar utbildningen bara för att kunna starta på hemmaplan utan låter hästarna få bästa möjliga chans till en bra uppvisning.
Sabina i härlig galopp
och sitt första hopp - fin balans eller hur?
Sessan travar på


Fyller på "Må bra" kontot i Karlstad

Jag är i Karlstad och njuter av ledighet från vardagssysslorna.
"Sola i Karlstad" har idag gjort sig kännbar och jag njöt av en härlig joggingrunda i vårsolen längst med Klarälven efter en givande dag hos Coach2Coach. Just det, jag är här och antar nya utmaningar inom coaching. Idag påbörjade jag en vidareutbildning inom coaching och det är riktigt roligt och intressant.
Att fyll på sitt "Må bra" konto och utveckla sig själv är så givande och jag återvänder snart hem igen med ny inspiration och redo att anta nya utmaningar med mina fina elever och nya klienter inom coaching.
Hästarna hemma i Väderstad tas om hand av Lotten som är hemma några dagar från Skåne. Det känns tryggt och hon hoppar och trimmar på alla hästar. Lotten har god hjälp i stallet av trevliga praktikanter, Sandra och Carro så jag känner mig helt lugn.
Medans jag är här har vi passat på att enligt plan vila några hästar och då har de fått besöka den duktiga kiropraktorn tillika veterinären Katja Gustavsen. Vi hittade lite småsaker på dem och de ska nu streachas betydligt noggrannare och Katja kommer snart på återbesök. Känns skönt att ha tävlingshästarna genomgångna ännu en gång så här mitt i säsongen.
RSS 2.0